לעתים, שומעים אנו על מטופלים שאצלם התארך הטיפול האורתודונטי מעבר לתקופה של שנה-שנתיים. הגם שתופעה זו יכולה וקורית לא אחת בילדים, היא נפוצה יותר בקרב הקהל המבוגר יותר, בעיקר עקב האטת התהליכים הביולוגיים הקשורים במטבוליזם של רקמת העצם.
בשל סיבה זו ועל רקע מגבלות הקשורות במשך הטיפול הרצוי, פותחה באוניברסיטת בוסטון שיטת טיפול במיוחד עבור אוכלוסייה זו, המקצרת משמעותית את משכו.
מדובר בשילוב של ביצוע פרוצדורה ניתוחית בחניכיים יחד עם הפעלה של המכשור האורתודונטי בתדירות של אחת לשבועיים (במקום אחת ל 6 שבועות כפי שמקובל בשיטה הקונבנציונלית). באופן זה מתקצר משך הטיפול בכ- 60-70% ובמקרים רבים ניתן לסיימו בפרק זמן של 6-9 חודשים.
בנוסף ליתרון הזמן, שיטה זו הוכחה כיעילה גם בהפחתת הסיכון לנסיגת חניכיים העלולה להתפתח לקראת סיום הטיפול האורתודונטי הפעיל או בתקופה שלאחר מכן ותוצאות הטיפול בה, הינן יציבות יותר לאורך זמן.
במחלקה לפריודונטיה בהדסה טופלו עשרות רבות של מטופלים בשיטה זו בהצלחה רבה.
תוצאות הטיפול פורסמו בעיתונות המקצועית בתחום:
Chackartchi, T., Barkana, I., Klinger, A. (2017). Alveolar Bone Morphology Following Periodontally Accelerated Osteogenic Orthodontics. A Clinical and Radiographic Analysis. Int. J. Periodont. Rest. Dent. 37:203–208