מניעה וגילוי מוקדם של נזקי קור

מניעה וגילוי מוקדם של נזקי קור

ארצנו נחשבת לארץ חמה ועיקר הדגש בציבור נתון להגנה מפני חום. האוכלוסייה שלנו אינה מודעת לסכנה הנשקפת לתינוקות הרכים בימים הקרירים של הסתיו והחורף. מידי שנה נרשמות בארץ פטירות של תינוקות כתוצאה מפגיעות קור. מקרים אלה ניתן למנוע באמצעים פשוטים למדי. נזקי הקור פוגעים בעיקר ביילודים, והפגיעים במיוחד הם פגים ויילודים שמשקל לידתם נמוך. האבחנה של המחלה איננה קשה במידה וערים לאפשרות זו.

הסימנים של נזקי קור הם:

  • התינוק אדיש, מסרב למצוץ או לינוק.
  • חום גופו יורד לערכים נמוכים שאותם אפשר לקבוע אך ורק בעזרת מד חום מיוחד.
  • עור פניו של התינוק לובש צבע אדום ומקנה לו מראה של יילוד שופע בריאות או של תינוק אשר זה עתה חזר מטיול באוויר הצח.
  • בצקת גומחית בעיקר בגפיים, ובשלבים המתקדמים מופיעים בתוך הבצקת אזורי התקשות.
  • דימום ממערכת העיכול.

עם הופעת סימנים אלה יש להחיש את התינוק לרופא ללא דיחוי. יש לשים לב שהתינוק לבוש ומכוסה כראוי, החל מדרכו הביתה מבית היולדות ואילך. רצוי להלבישו בבגדים קלים ולכסותו בכיסוי חם, כך שיוכל להתנועע בחופשיות. בגדים עבים וכבדים מגבילים את תנועותיו של התינוק, שהן מקור טבעי ליצירת חום, ובכך מורידים את חום גופו במקום לחמם אותו.
בבית יש לדאוג לחימום החדר של התינוק, שהחום לא יהיה פחות מ- 21 מעלות ולא מעל 24 ולהקפיד שלא תהיינה תנודות בטמפרטורה זו, במיוחד בין שעות היום והלילה. רצוי שבכל בית, ובמיוחד באזור בו נמצאת מיטת התינוק, יימצא מד חום. כאשר החדרים גדולים והאמצעים לחימום כל הדירה או אפילו החדר שבו נמצא התינוק אינם מספיקים, יש לחמם את הפינה שבה נמצאת מיטת התינוק ולנקוט אמצעי זהירות למניעת חימום יתר של התינוק ולמניעת תאונות.

אין לחשוף תינוק למטרת בדיקה או טיפול כלשהו כאשר חום החדר הוא מתחת לטמפרטורה הנ"ל.

 

לכתבות נוספות באותו נושא שכדאי לקרוא:

בשבע עיניים על ילדכם

חיטוי בקבוקי תינוקות

המהפכה הירוקה - חומר למחשבה

מדריך מיוחד לכל הטעויות שלנו כהורים בטיפול בתינוק שלנו