נגישות

ביות מלא או גמיש

 להתביית על הביות שמתאים לך

הם בקושי הגיחו לאוויר העולם וכבר מטורטרים ממקום למקום כמו טירוני חי"ר. שרשרת החיול לעולם החיצון שמחוץ לרחם כוללת חיסונים, שקילה, ויטמינים, מקלחת, החתלה וכו'. עוד לפני שהצלחת לעקוב אחר קצב האירועים המסחרר הם כבר נלקחים לתינוקייה לטיפול והשגחה. עבור חלקכן מדובר בסידור מצוין שמאפשר מנוחה אבל יש שמעדיפות אחרת ראיון עם ציפי רפאל, אחות ראשית מחלקת יולדות ג', הדסה עין כרם:


אמאל'ה, ביות מלא (Rooming in) או ביות חלקי? זאת כנראה תהיה אחת החלטות הראשונות להן תדרשי כאמא טרייה. המושגים ביות חלקי / מלא מתייחסים למידת הפרדה בין האם לתינוק לאחר הלידה.

בעוד שעל פי שיטת הביות החלקי, הנהוגה לאורך השנים ברוב בתי החולים בישראל, התינוק נלקח לתינוקייה מיד לאחר הלידה כדי לאפשר ליולדת מנוחה, בשיטת הביות המלאה, המכונה "אפס הפרדה", האם והתינוק נמצאים יחד החל מהלידה ועד שחרורם מבית החולים.

לדברי ציפי רפאל, אחות ראשית מחלקת יולדות ג', במרכז הרפואי הדסה עין כרם, "ביות מלא או חלקי הוא העדפה אישית של היולדת. מה שמתאים לאחת לא בהכרח מתאים לאחרת, אבל חשוב להבין את משמעות כל אחת מהשיטות, כמו גם את האפשרויות המוצעות בכל בית חולים".

מתוך הכרה בתרומתו של הביות המלא לחיזוק הקשר הנפשי בין האם לתינוק, כמו גם הכרה בחשיבותו כמעודד הנקה, הגדיר ארגון הבריאות העולמי (WHO) מדדים לביתי חולים ידידותיים לתינוקת, בין היתר, על-פי יכולתם להציע את שירות הביות המלא לאם ולתינוק.

"ישנם יתרונות רבים לשהות משותפת בשיטת הביות המלא" אומרת רפאל. "בתשעת החודשים בהם התינוק נמצא ברחם אמו, הוא מזהה את קולה, מכיר את ריח גופה ומקבל ממנה מענה מידי לכל הצרכים שלו. היציאה לאוויר העולם מנתקת אותו בבת אחת מסביבת הגידול שהייתה מוכרת לו עד כה ובהיבט הזה, הביות המלא מאפשר לו לשמור חלק מאותן תחושות מוכרות, מקל על טראומת הלידה ואת ההסתגלות לסביבתו החדשה לצד אימו".

"השהות המשותפת במסגרת הביות המלא מאפשרת לאם להיות מעורבת בטיפול בתינוק, להיות רגועה יותר שמטופל לצידה ותורמת להצלחת ההנקה לטווח ארוך. הנקה לפי דרישת התינוק ובמיוחד מגע של אמא "עור לעור" הוכחה כמסייעת לייצוב קצב הלב ולחץ הדם, שומרת על חום גוף תקין ועל רמות סוכר יציבות אצל התינוק שרגוע יותר בקרבת אימו".

רפאל מסכמת, "הביות המלא מאפשר חוויה משפחתית מגבשת ומעצימה, מעניקה ליולדת ולמלווה התנסות ולמידה לקראת יציאה לדרך של הורות חדשה בביטחון מלא".

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הנרייטה - מועדון נשים ויולדות כאן בשבילכן