טיפים לתזונה נכונה בהריון

טיפים לתזונה נכונה בהריון

טיפים לתזונה נכונה בהריון ,לאחר לידה ובכלל לאורח חיים בריא לכל אחד מאיתנו


סיבים ושבעים - צריכת סיבים תזונתיים בארוחה מעלה את תחושת השובע ועוזרת באיזון הסוכר והשומנים בדם .

טרי זה בריא - ירקות טריים עשירים בויטמינים ומינרלים - תאכלי לפחות 5 מנות ביום.

הידעת - תוספת רוטב למנה יכולה להגיע לכ- 150 קק"ל בממוצע - הרוטב בצד.

הידעת - תוספת קרוטונים/שקדים למרק יכולה להגיע לכ- 250 קק"ל-העדיפי אטריות או גריסים.

אומגה שלי - אכילת 2 מנות דג ים בשבוע יכולה לספק המלצה שבועית לאומגה 3.

קטניות - ירק או פחמימה? קטניות עשירות גם בפחמימות- שלבי אותם עם ירקות.

מתוק לו מתוק לו - צריכה של פחמימות פשוטות בזמן הארוחה מעלה את הצורך בקינוח בסופה- העדיפי פחמימות מורכבות (כוסמת, קינואה).

ג'לי = מים+סוכר - שתי מים או סודה במקום.

הידעת - כוס שתיה ממותקת מכילה בממוצע 80-100 קק"ל- העדיפי מים או סודה.

הטיגון מכפיל = שניצל= 250 קק"ל חזה עוף צלוי - 130 קק"ל.

הגודל כן קובע - כף הגשה גדושה≈ 10 כפות ≈1 כוס מלאה- מלאי את הצלחת עם חצי כף הגשה.

שבעת וזזת - עלי במדרגות בחזרה למשרדך (גם אם מדובר רק בקומה אחת )

שתשתה לי בריא - הקפדי לשתות לפני, בזמן ואחרי הארוחה- מים כמובן.

לזרות עובדות על המלח - לרוב המזון מלוח דיו- המנעי מהוספת מלח - תבלי עם תבלינים אחרים .

תזוזי -תחייכי : פעילות גופנית יומיומית מעלה את מצב רוח ואת יכולת הריכוז בעבודה.

שזוף זה הלבן החדש - הידעת- צבעו הכהה של לחם אינו בהכרח מעיד על תכולת סיבים גבוהה. חלקם עוברים השחמה בלבד.

מתוק מעייפות - אכילת כמות גדולה של פחמימות בארוחה מעלה ייצור גזים נשימתיים המשרים תחושת עייפות, כבדות ושינה.

מזל טוב עוד אירוע - בימים של אירועים אחרי העבודה- לא לצום - צריך ארוחה קטנה בכ- 1/2 ממה שאת רגילה והשאירי מקום לאירוע המשמח

רעב לאוכל - המנעי מלהגיע מורעבת לארוחה- אכילה מסודרת מורידה צריכה קלורית.

חוק ה-30 דקות - מחקרים מראים כי אנשים האוכלים מהר נוטים לסבול מעודף משקל - הקציבי 30 דקות לכלל הארוחה .

לעס כי מחר יום חדש - מחקרים מראים כי לעיסה איטית של מזון עוזרת בעיכולו, בתחושת שובע תקינה ובהרגשה כללית טובה.

אוכלים בחוץ - אפשר לאכול בחוץ ולשמור על תזונה נבונה- כל הסוד הוא בבחירה נכונה .

אכלת היום ארוחת בוקר? - מחקרים מראים כי אנשים הצורכים ארוחת בוקר קבועה נוטים לסבול פחות מעודף משקל.

סדר אכילה נכון – הקפידי על אכילה מסודרת התורמת לאיזון תזונתי ושמירה על משקל רצוי.

צריכת מזון מגוונת ומאוזנת - חשוב לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המזונות שצורכים מכל קבוצה. דגנים (לחם, אורז, דגני בוקר ועוד) בשר וקטניות, חלב ומוצריו, שמנים, פירות וירקות.

ארוחת בוקר - אנשים המקפידים על ארוחת הבוקר מצליחים לשמור על משקל גוף מאוזן.

דגנים מלאים - שלבי בתפריט היומי שלכם דגנים מלאים: אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, לחם מקמח מלא, כוסמת, קינואה ועוד.

חלבון מלא - שלבי בכל ארוחה מזון המכיל חלבון מלא. מקורות : בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב וביצים.

מזונות עשירים ומועשרים בסידן - הסידן חיוני לבריאות העצמות והשיניים. מוצרי חלב הם מקור עשיר וזמין לסידן.

ירקות - הקפידי לאכול מדי יום ירקות בחמישה צבעים לפחות, שכן לכל צבע יתרון תזונתי אחר.

עשר כוסות מים ביום - המים אינם מכילים קלוריות. הם מזרזים את תהליכי העיכול וקצב חילוף החומרים בגופנו, מסייעים לשמירה על גמישות העור .

פעילות גופנית יומיומית - כל פעילות גופנית, גם אם אינה מתישה, תסייע לשמירה על בריאותנו.