שבוע ראשון:
זהו השבוע של המחזור.
אל תשכחי לרשום את התאריך בו התקבל המחזור כי זו השאלה שתישאלי הכי הרבה בחודשים הקרובים. לפי תאריך הוסת האחרון יחושב גילו של העובר ויתחיל מניין
שבועות ההריון.
שבוע שני:
שבועיים לאחר המחזור חל הביוץ, ועם חדירתו של הזרע לקרום הביצית, נוצר תינוק ומינו נקבע (וכך גם צבע שערו, עיניו, גובהו ואפילו מבנה אישיותו).
מיד לאחר ההפריה התא היחיד מתחלק לשניים, השניים לארבע, וכך הם ממשיכים להכפיל את עצמם, עד שיוצרים אשכול של תאים המוקפים בקרום חיצוני. כעבור כארבעה ימים אשכול התאים שעבר לאורך החצוצרה, שוקע בשקע הנמצא בתוך הרחם, המכיל נוזל רווי בהורמונים ומינרלים שיזינו אותו בשלב זה.
שבוע שלישי - רביעי:
לאחר שצבר התאים, הבלוסטוציסט, מגיע ומשתרש בדופן הרחם, הוא פולט חומרים כימיים השולחים אותות: להפסיק את מחזור הווסת ולהכין את גופך לקראת ההיריון. חומרים כימיים אלה משגרים מסרים גם למערכת החיסונית שלך, על מנת לוודא שהבלוסטוציסט לא יידחה ע"י גופך, ושיתאפשר לו להתפתח.
שבוע חמישי:
בפתח השבוע החמישי של
ההריון ניתן כבר לקרוא לביצית המופרית עובר. ההשרשה הולכת ומעמיקה, אשכול התאים ממשיך לגדול, להתחלק ולהתבדל, ופירוש הדבר שנוצרת חלוקה בין התאים. חלק מהם יוצר את השלייה, חלק אחר יוצר את שק מי השפיר, וחלק נוסף יוצר את העובר כשהמערכות השונות בגופו מתפתחות ממערכות תאים שונות.
בשבוע זה נוצר צינור העצבים של העובר. לבו הנראה בתחילה כמו צינור קטן, מתחיל לפעום ולהזרים את הדם דרך חבל הטבור אל השליה. גודלו של העובר בשלב זה עולה רק מעט על גודלו של גרגר אורז (כ- 1.5-2 מ"מ). בשבוע החמישי של ההיריון גדל העובר במהירות ואפשר לראותו בסקירת אולטרה- סאונד.
בדיקות גנטיות לאבחון מחלות גנטיות. מומלץ להיבדק לפני ההיריון או בתחילתו.