דגנים מלאים- אוצרות בריאותיים

הדגנים המלאים מהווים אוצרות תזונתיים

משפחת הדגניים כוללים :
חיטה, שעורה (גריסי פנינה), אורז, שיבולת שועל (קואקר), כוסמת, תירס, קינואה.

רכיבי הדגנים המלאים :
הקליפות, הנבט והעמילן. כל החלקים מכילים רכיבים חשובים.
הדגנים המלאים מהווים מקור חשוב ומשמעותי לסיבים תזונתיים, ויטמין E, תיאמין, מגנזיום, אשלגן ועוד.

לעומתם, האורז הלבן, הקמח הלבן ומוצריו מספקים בעיקר אנרגיה מהפחמימות אך דלים בשאר המרכיבים החיוניים. מחקרים בשנים האחרונות הוכיחו כי דגנים מלאים תורמים להגנה בפני המחלות המודרניות החל בהשמנה, דרך יותר לחץ דם, מחלות לב, סוכרת ועוד.
דגנים מלאים, בזכות הסיבים התזונתיים מסייעים במניעת עצירות, בניגוד למוצרי הקמח הלבן (כמובן יש להקפיד לשתות מספיק).

ארגוני הבריאות המובילים בעולם ממליצים באופן מפורש, להקפיד לצרוך דגנים מלאים כחלק קבוע מהתזונה בריאה, מקדמת בריאות ומונעת מחלות.

טעמו ותיהנו מהדגנים המלאים אשר יכולים להפוך למרכיב משמעותי בתזונתכם באופן קבוע וכמובן מומלץ.



מחלקת תזונה ודיאטה המרכז הרפואי הדסה עין כרם