אכילת ירקות ופירות היא אחת ההמלצות התזונתיות המרכזיות לקידום בריאות הציבור ולמניעת מחלות. נמצא כי צריכה מוגברת של ירקות קשורה בהפחתת מחלות כמו לחץ דם, מחלות לב, סרטן ועוד.
הפירות והירקות משמשים כמקור מרכזי של ויטמינים ומינרלים בתפריט היומי.
מחקרים מוכיחים כי הפיטו-כימיקלים (פיטו = צומח ביוונית) בצבעים השונים פועלים יחד עם המרכיבים הנוספים שבירקות וחשובים לבריאות הגוף.
הירקות חולקו לחמישה צבעים כאשר כל צבע מתאפיין בפיגמנטים שונים המקנים את הצבע המיוחד:
הצבע האדום: ליקופן - הכוח למלחמה בסרטן ובמחלות לב.
הצבע הכתום: בטא קרוטן וקרטנואידים נוספים - הכוח לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון ולמלחמה בסרטן.
הצבע הירוק: לוטאין - הכוח לשמירה על ראיה תקינה ונוגד תהליכי חימצון.
הצבע הלבן: תרכובות גופרית - הכוח לשמירה על בריאות כלי הדם והלב ולמלחמה בחיידקים ובדלקות.
הצבע הסגול: אנתוציאנינים - הכוח להאטת תהליכי הזדקנות ובפרט הזדקנות המוח.
ההמלצות הינן כ- 6 מנות של ירקות ו 3-4 מנות פרי.
מחלקת תזונה ודיאטה בית חולים הדסה עין כרם.