מרק שורשים

המצרכים:

  • 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • 2 גזרים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 7 כוסות מרק מוכן
  • 2 כפות שמן זית
  • לקישוט- עירית קצוצה.

ההכנה:

  1. מטגנים הבצל עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים ירקות שורש קצוצים, מקפיצים עד להזהבה.
  2. מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות + קורט סוכר + 6 כוסות מים.
  3. מבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות רכים. מעבירים הכל בבלנדר.
  4. מתבלים במלח ופלפל
  5. לקישוט עירית קצוצה.

מתקבלות 6 מנות- כל מנה מכילה:

  • קלוריות 248
  • פחמימות 50.5
  • חלבון 6.48