מי אנחנו
היחידה הפסיכואונקולוגית פועלת במכון שרת, המכון האונקולוגי של הדסה, ומספקת שירותי ייעוץ, טיפול, ותמיכה במטופלים ובבני-משפחותיהם.
היחידה הפסיכואונקולוגית כוללת צוות מקצועי של פסיכולוגים המתמחים בעבודה עם אנשים שחלו בסרטן ובני משפחותיהם. הטיפול הפסיכואונקולוגי מהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול הכוללני הניתן במכון ומתקיים במקביל לטיפולים הרפואיים.
צוות היחידה פועל במחלקה האשפוזית, באשפוז יום, ברדיותרפיה במרפאות.
ליחידה מסורת ארוכת שנים של טיפול מסור בחולים ובבני משפחה לאורך כל שלבי המחלה, מתוך אמונה שהמרכיב הנפשי של ההתמודדות עם מחלות הסרטן משפיע באופן משמעותי על איכות החיים.
מטרות הטיפולים הפסיכולוגים במכון הם לתת כלים להתמודדות עם מהלך המחלה, עם הטיפולים ועם השלכותיהם ולספק תמיכה לחולים ולבני המשפחה.
היחידה מהווה מסגרת התמחות בפסיכולוגיה שיקומית, קלינית ורפואית, ולוקחת חלק בהכשרת סטודנטים לפסיכולוגיה רפואה ולסיעוד.
בנוסף, מתקיים ביחידה מחקר ענף בנושאים פסיכואונקולוגים שונים כדוגמת הבדלים בין-תרבותיים בהתמודדות עם המחלה, צמיחה בעקבות התמודדות עם סרטן, והתמודדות בני הזוג של חולי סרטן.
אבחון נוירופסיכולוגי
בנוסף לטיפול פסיכולוגי מציעה היחידה הפסיכואונקולוגית בכל המחלקות גם שירותי אבחון והערכה נוירופסיכולוגיים. ביחידה נוירופסיכולוגית בכירה המדריכה את הצוות בהעברת האבחונים.
השירות מיועד לכל חולה אשר כתוצאה מהמחלה או מהטיפולים חש כי ישנו נזק בתפקודי החשיבה שלו.
באבחון נוירופסיכולוגי משתמשים על מנת להעריך תהליכי חשיבה שנפגעו או שקיים בהם קושי שלא היה בעבר. הקשיים הקוגניטיבים עליהם מרבים לדווח חולי סרטן הינם: בעיות זכרון, קשב, חוסר התמצאות בזמן ובמרחב או כל קושי חשיבתי אחר שמשפיע על התפקוד היומיומי.
האבחון מתבצע במשך מספר מפגשים במהלכם מתאפשרת הערכה מדויקת של הקושי או הפגיעה הקוגניטיבית. הבנת התהליך הקוגניטיבי בו התרחש השינוי מאפשרת בניית טכניקה או הכוונת המטופל לרכישת כלים נוספים שיאפשרו לו התמודדות טובה יותר עם השינוי שחל במציאות.
איך מגיעים אלינו?
ניתן לפנות אלינו באמצעות אנשי הצוות ביחידות השונות- ולבקש הפנייה לטיפול אצל הצוות הפסיכואונקולוגי, רופאים ורופאות, צוות סיעוד, וצוות העבודה הסוציאלית.
בנוסף, באשפוז היום קיים טופס אותו ניתן למלא עצמאית ולהשאיר אצל המזכירה של היחידה, ואנו נחזור אליכם.