פרופ' פרידנלנדר מנהל מחלקת פנימית ד' ורופא בכיר במכון הריאה בבית החולים הדסה עין כרם, נבחר ליו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ריאות ומחליף בתפקידו את פרופ' יוחאי אדיר מבית החולים כרמל.
חברי האיגוד הישראלי לרפואת ריאות, המאחד בתוכו את כלל רופאי הריאות בישראל והעוסקים בתחום בחרו בפרופ' פרידלנדר לשמש כיו"ר האיגוד, והוא יכהן בתפקיד זה ב-3 השנים הקרובות.
בין תחומי הפעילות של האיגוד - פיתוח וקידום תחום רפואת הריאות בכל החזיתות, חינוך רפואי של סטודנטים ומתמחים בנושאי מחלות ריאות והפצת ידע והנחיות במחלות ריאה בקרב רופאי משפחה, מומחים ברפואה פנימית ועוד, פעילויות חינוך והסברה בקרב מטופלים, בני משפחה והקהל הרחב, וקידום ושיפור מצבם של חולי הריאות הרבים במדינת ישראל. בנוסף עוסק האיגוד בכנסים מדעיים בתחום הריאות, קשרים נרחבים עם עמיתים בחו"ל ועידוד המחקר בתחום מחלות הריאות.
מחלות הריאה הן מחלות נפוצות ומגוונות ביותר. הן כוללות את מחלות דרכי האויר – אסתמה ו-COPD, נזקי עישון ומניעתו, אבחון והשתלבות בטיפול בסרטן ריאה, מחלות של רקמת הריאה כמו מחלת ריאות אינטרסטיציאלית (ILD), זיהומים ריאתיים, ומחלות כלי דם ריאתיים כמו יל"ד ריאתי וקרישים ריאתיים. רופאי ריאות אמונים גם על ביצוע ברונכוסקופיות – פעילויות עם פולשנות מוגבלת לטיפול ריאתי, תחום שהתפתח בצורה דרמטית בעשור האחרון.
פרופ' פרידלנדר, בן 53, הוא בוגר הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, ירושלים. הוא התמחה ברפואה פנימית וברפואת ריאות במרכז הרפואי הדסה, ולאחר מכן התמחה במחקר סרטן הריאות ב-University of Pennsylvania שבפילדלפיה. לאחר חזרתו לארץ הקים בהדסה את המרכז לטיפול ב-COPD ונזקי עישון, ובשנת 2016 הקים את מחלקת פנימית ד בהדסה עין כרם, אותה הוא מנהל עד היום במקביל לתפקידו כרופא בכיר במכון הריאות. משנת 2017 משמש כיו"ר ועדת הקבלה של הפקולטה לרפואה בירושלים. בזמן התפרצות מחלת הקורונה היה אחד ממנהלי המחלקות המובילים של המאבק בקורונה בארץ.
פרופ' פרידלנדר הוא גם חוקר בעל שם בינלאומי בתחום מחקר תאי הנויטרופילים ובעיקר תפקידם בסרטן הריאות. כמו כן הוא חבר בגוף הבינלאומי הקובע קווים מנחים לטיפול ב-COPD (GOLD), משנת 2015.
פרופ' פרידלנדר מסר: "אני גאה ונרגש לעמוד בראש איגוד חשוב ומשמעותי זה ורואה בכך זכות גדולה. מחלות הריאה הן תחום מרכזי וחשוב ביותר בבריאות, והכרחי לקדם את המניעה והטיפול במחלות קשות אלו, ולקדם את החינוך הרפואי והציבורי בתחום. האיגוד הישראלי לרפואת ריאות התקדם והתרחב ביותר בעשור האחרון, ואני שמח לקחת את המושכות ולהמשיך להוביל את האיגוד יחד עם חבריי להישגים גדולים בשיתוף עם צוותי הרופאים, הצוותים הסיעודיים, והצוותים הפארא-רפואיים המקצועיים והמסורים הפזורים בכל רחבי ישראל".

