מטופלים מספרים: בני בן מרדכי

את בני בן ה-43 פגשנו במכון לשיקום לב הדסה הר הצופים.
לפני כשנתיים התגלתה אצל בני מחלה נדירה בשם ״סרקואידוזיס״ (Sarcoidosis) הגורמת לנגעים רקמתיים באזורים שונים בגוף. ואצל בני היא פוגעת לא רק בלב. מה שהופך את המחלה לנדירה יותר.
ערב אחד ללא שום התראה מראש בני נכנס לפרפור חדרים VF מסכן חיים.
אשתו הזריזה, מיד התקשרה למד״א והחלה בפעולות מצילות חיים על בעלה עד להגעת מד״א.
מד״א חיברו אותו לדפיבלטור ונתנו ללב 14 מכות חשמל בשביל לייצב את סדר קצב הלב ומיד פינו להדסה הר הצופים.
בהדסה חיכו לו צוות מנתחים להשתלת קוצב לב אך עוד לא הספיקו להגיע לחדר ניתוח ובני נכנס שוב לפרפור חדרים VF מסכן חיים.
בנוסף למחלה הנדירה של בני ישנן תופעות הנלוות למחלתו היוצרות עוד קשיים על הלב, כמו דלקת בשריר הלב שגם היא מחלה נדירה ואי ספיקת לב הנוצרת מסיבוך המחלה של דלקת בשריר הלב ובשל כך בני צריך השתלת קוצב לב.
לאחר תקופת אשפוז לא קלה בני השתחרר והתחיל שיקום יום בתקווה להחלים ולחזור לעצמו אך השיקום היה קשה, התחילו להופיע אצל בני הפרעות קצב נוספות ובשל כך השיקום היה צריך להיפסק.
במשך כ-7 חודשים בני טופל בטיפול תרופתי למחלה הנדירה בכדי לעצור את התקדמות המחלה והנזקים שהיא גורמת.
לאחר כשנתיים שהמחלה שלו רדומה בני עובר פרפור חדרים נוסף.
כיום בני ממשיך להתאמן במכון לשיקום לב הר הצופים עם הצוות של המכון ולחזור לעצמו לאט לאט ולא מוותר.
בשם כל הצוות המטפל בבית חולים הדסה הר הצופים, בני - גאים בך על כל הדרך שעברת עד כה!
ומאמינים בך שתצליח
אוהבים אותך בני
 
לכל החדשות והאירועים