האם מסוכן לחמם אוכל במיקרוגל?
באינטרנט הופצו ידיעות שמקורן כביכול בפרסומים של בית הספר לרפואה של ג'ון הופקינס ובהן אזהרות שלא לחמם אוכל בכלי פלסטיק ולא להקפיא מים בבקבוקי פלסטיק שכן אלה משחררים חומר רעיל בשם דיוקסין הגורם לסרטן. בפרסום של בית הספר לבריאות הציבור של ג'ון הופקינס מגדירים את הידיעה בקשר לסכנה שבהקפאת בקבוקי מים כמתיחה.
בראיון שערכה המחלקה לקשרי ציבור של ביה"ס לבריאות הציבור של ג'ון הופקינס עם חוקר בכיר מהמחלקה לאיכות הסביבה בבית הספר, נאמר כי ההיפך הוא הנכון. הקפאת מים במיכלי פלסטיק מעכבת שחרור כימיקלים. באותו ראיון נאמר כי דיוקסינים הם תרכובת של מזהמים סביבתיים אורגניים רעילים ביותר הנוצרים כתוצאה של פעילות אנושית. בעיקר כתוצר לוואי של תהליך בעירה כמו שריפת אשפה ביתית רגילה, שריפת אשפה וחמרים שונים בבתי חולים אך גם, ובעיקר, כתוצאה של שריפות בטבע כמו שריפות יער והתפרצויות וולקניות. מכאן יוצא שגופו של כל אחד מאיתנו כבר מכיל דיוקסינים במידה זו או אחרת. השאלה היא באיזו כמות.
לגבי חימום אוכל במיכלי פלסטיק: ככלל - כאשר מחממים משהו, גדל הסיכון שישתחררו מהכלי כימיקלים, במיוחד כשהמזון מכיל שומן. חמרים כאלה משתחררים בעיקר מאריזות מפלסטיק, נילון נצמד המשמש לאריזת מזון, כלים מפלסטיק שאינם מיועדים לחימום, או אפילו קש לשתייה שמוכנס לנוזל חם. לכן, העצה הטובה ביותר היא להשתמש רק בכלי פלסטיק המיועדים לחימום אוכל במיקרוגל ולא בכל כלי פלסטיק המצוי בבית. והטובים ביותר לחימום במיקרוגל הם כלים מפיירקס וקרמיקה.
נכתב על ידי מחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם