לפתן אגסים, תפוחים ופירות יבשים

לפתן אגסים, תפוחים ופירות יבשים

המצרכים:

  • 1/2 סיר מים
  • 4 אגסים
  • 4 תפוחים – לערבב חמוצים ומתוקים
  • כוס פירות יבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים, חמוציות
  • 2 פלחי לימון
  • 2 פלחי תפוז
  • מקל קינמון

ההכנה:

  1. מרתיחים את המים
  2. מקלפים את התפוחים ואת האגסים, מנקים מהגרעינים, חותכים לשמיניות ומכניסים למים
  3. את הפירות היבשים שוטפים במים ומכניסים לסיר
  4. מוסיפים את מקל הקינמון
  5. מבשלים כ- 25 דקות
  6. מוסיפים את פלחי התפוז והלימון
  7. מבשלים עוד 10 דקות
  8. רצוי לתת ללפתן לנוח במקרר לספיגת כל הטעמים