מג'דרה בורגול וקינואה

מג'דרה בורגול וקינואה

המצרכים:

  • כוס עדשים חומות או ירוקות, מבוררות
  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 1/2 כוס קינואה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
  • כמון, כורכום, פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כוסות מים

ההכנה:

  1. שוטפים את העדשים ומרתיחים אותם עם 3 כוסות מים.
  2. משרים את הבורגול עם מים רותחים לכמה דקות עד לריכוך.
  3. מוסיפים את הבורגול יחד עם הקינואה לסיר עם העדשים.
  4.  מתבלים במלח, פלפל ושאר התבלינים.
  5. מכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהמים מתאדים.
  6. במחבת אחר מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב קלות.
  7. מוסיפים למג'דרה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. אפשר להגיש עם היוגורט המתובל.

 

להגשה:

יוגורט עד 3% מתובל בשום ונענע