קציצות עדשים וירקות בניחוח לימוני

העדשים שייכות למשפחת הקטניות ומהוות תחליף איכותי לבשר
בשל תכולה גבוהה של חלבון, ברזל,מגנזיום,אבץ וכו'
העדשים עשירות בסיבים תזונתיים שתורמים לאיזון רמות הכולסטרול וסוכר בדם
בנוסף לתחושת השובע

המצרכים:

  • כוס עדשים כתומות/ירוקות מבושלות ומסוננות מנוזלים
  • 1 גזר גדול
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • כוס ירק לבחירה: פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עירית
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים
  • ¾ כוס קמח חומוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים: מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בכפית שמן זית
  2. בקערה גדולה מניחים את העדשים, קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה
  3. מוסיפים שמן זית וטחינה ומתבלים. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה
  4. בידיים משומנות יוצרים קציצות ומסדרים על התבנית. מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות ל-20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 5 דקות נוספות