ניתוח בגישה זעיר פולשנית בסיוע רובוט
ניתוח זעיר פולשני בסיוע רובוט מתבצע באמצעות מספר חתכים קטנים (8-12 מ״מ) על פני הבטן. מדובר בניתוח המתבצע על ידי מנתח שהוכשר בכירורגיה רובוטית, המשתמש במערכת מחשוב מתקדמת ובזרועות רובוטיות לצורך ביצוע הניתוח.
מהם יתרונות ניתוח בסיוע רובוט?
מערכת המחשב שנמצאת בין המנתח ובין המנותחת מאפשרת לשלב טכנולוגיות חדשות בניתוח כמו מערכת לזיהוי בלוטות לימפה שמאפשרות דיוק רב יותר בניתוח ופחות סיבוכים. בעתיד מערכת המחשוב תוכל לסייע בתחומים רבים נוספים כמו זיהוי תאי גידול, התראה בפני סיכונים בניתוח כמו פגיעה באיבר חשוב או כלי דם ועוד.
בנוסף, המערכת האופטית בה משתמשים מאפשרת ראיית תלת מימד (בניגוד ללפרוסקופיה רגילה, שם הראיה היא דו-מימדית) וכן היא מאפשרת הגדלה ניכרת וזיהוי מבנים אנטומיים בקלות.
יתרון נוסף הוא העובדה שהכלים בהם משתמשים הם קטנים מאוד באופן יחסי עם יכולת תנועה של 7 דרגות חופש, בניגוד לכף היד האנושית שיכולה לנוע לארבעה כיוונים בלבד (למעלה, למטה, ימינה ושמאלה). למערכת המחשוב יכולת לייצב את זרועות הרובוט.
יכולות המחשוב המתקדמות, הראיה המשופרת וכלי העבודה המדוייקים, מאפשרים לבצע את הניתוח בדיוק רב עם נזק מינימלי לרקמות סמוכות. כל הדברים הללו מתורגמים להחלמה מהירה ושחרור מהיר מבית החולים, כאב מופחת לאחר הניתוח, דימום מופחת בניתוח, צלקות קטנות יותר ושיעור זיהומים נמוך יותר.
מה תהליך ההסמכה הנדרש?
תהליך ההכשרה של הצוות שמבצע ניתוחים בסיוע רובוט בבית החולים הדסה עין כרם כולל התמחות-על בגינקואונקולוגיה וכירורגיה רובוטית. זאת בנוסף לניסיון ניתוחי רב.
מה קורה בעת הניתוח?
לאחר תהליך ההרדמה, מבוצעים מספר חתכים קטנים בדופן הבטן (5-6 חתכים). השלב הראשון יהיה הכנסת מצלמה לחלל הבטן, מילוי חלל הבטן בגז כך שניתן יהיה לראות את איברי האגן וסקירה של האיברים השונים. השלב הבא הוא הכנסת כלי הניתוח דרך החתכים הקטנים וחיבורם לזרועות הרובוט. חשוב להבין, שהרובוט איננו מבצע את הניתוח. זרועות הרובוט נשלטות על ידי המנתח בלבד במהלך הניתוח. בסוף הניתוח הרחם וכל רקמה אחרת מוצאים מחוץ לחלל הבטן דרך הנרתיק והחלק העליון של הנרתיק נתפר. צוות המנתחים כולל 3 רופאים: הרופא המנתח שיושב בקונסולת הרובוט סמוך למטופלת ו-2 רופאים עוזרים שעומדים בסמוך למיטת החולה.
מהם הסיבוכים האפשריים לניתוח זה?
כלל הסיכונים הינם באחוזים בודדים, ומתרחשים לעיתים נדירות מאוד.
- פגיעה באיברים סמוכים (פחות מ- 2% כאשר הניתוח מבוצע על ידי מנתח מנוסה).\
- תסחיף ריאתי או פקקת ורידים באחד מורידי הרגליים (פחות מ-2%).
- זיהום חמור (פחות מ- 2%).
- דימום (כמות הדימום הממוצעת בכריתת רחם בגישה רובוטית היא בסביבות 20 מ״ל).
- סיבוכי הרדמה (פחות מ-1%).
אנא קבעי תור למרפאתנו ותעברי הערכה לגבי התאמתך לניתוח הרובוטי.
נשמח להציע חלופות ולדון עמך באופן אישי על היתרונות והחסרונות.