מותה הטראגי של קארין באומן ז"ל הוא תזכורת כואבת לכוח ההרסני של מחלת האנורקסיה - מחלה מסוכנת הנובעת לרוב ממצוקה משמעותית בחיי המטופלת או המטופל.
חשוב לציין שהמקרה של קארין היה קשה מאוד ואינו מייצג את רוב המקרים, ועדיין - מניעה וגילוי מוקדם יכולים להיות המפתח להחלמה, באנורקסיה ובהפרעות אכילה אחרות.
אפרת דריזנר, עו״ס בכירה בנושא הפרעות אכילה במרכז הרפואי הדסה, מדגישה שלושה עקרונות מרכזיים במניעה והתמודדות:
- לא כל הפרעת אכילה מתבטאת במשקל נמוך, והוא אינו המדד היחיד לסבל הגדול. לכן חשוב לשים לב לסימנים נוספים כמו עיסוק אינטנסיבי באוכל ובמשקל, אכילה מועטה באופן קיצוני והתבטאויות המעידות על דימוי עצמי שלילי.
- מעבר לנזק הגופני, להפרעות אכילה יש השפעה נפשית גדולה - העיסוק הכפייתי באוכל ובמשקל פוגע באיכות החיים והופך להיות הדבר המרכזי, ואף היחיד, בחייהם של המתמודדים.
- חשוב מאוד לפנות לטיפול, ובהקדם האפשרי - מחקרים מוכיחים כי פנייה מוקדמת לעזרה מעלה ביותר מ-50% את הסיכוי להחלים ולחזור לשגרה. הטיפול במחלה מתמקד במתן מקום למצוקה וכלים יעילים להתמודדות עם הקושי.
המרכז הרפואי הדסה גאה באנשי הצוות שלוקחים חלק בחשיבה ובנייה של תוכנית מניעה ארצית, בשיתוף משרד הבריאות, ונותנים מענה מקיף ואיכותי למטופלי הפרעות האכילה.
אם את, או אתה, מתמודדים עם הפרעות אכילה - אין סיבה שתעברו את זה לבד. פנו לעזרה עוד היום.