הפירות והירקות כמקדמי בריאות

תרומתם של הפירות והירקות לבריאותנו גדולה מאד. הם מהווים מקור חשוב לויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים.

שימו לב לצבע-
חשיבותם של הירקות והפירות כמקור לויטמינים נובע מצבעם המיוחד המסייע במניעת מחלות, הגנה כנוגד חמצון והאטת קצב הזדקנות המוח. לכל צבע הייחודיות שלו ולכן חשוב מאד לאכול ממגוון הצבעים.


מחקרים הוכיחו כי צריכה של ירקות ופירות דרך תזונה טובה ומועילה יותר מצריכה של ויטמינים ותוספי מזון.

חשיבותם של הירקות והפירות מתבטאת גם בהיותם מקור לסיבים תזונתיים בתפריט.

הסיבים התזונתיים הינם פחמימות שאינן נעכלות אך מסייעות במניעת מחלות לב, סרטן ואיזון רמות השומנים בדם.

כמו כן לסיבים תפקיד חשוב בפעילות ובשמירה על בריאותה של מערכת העיכול .


צריכה קבועה ומגוונת של ירקות ופירות הינה חשובה והכרחית כחלק מאורח חיים בריא.


הקפידו על גיוון!!
הקפידו על אכילת ירק טרי או מבושל בכל ארוחה
אכלו את הירקות בקליפתם
העדיפו אכילת פרי בקליפתו במקום שתיית מיץ פרי
אכלו פרי טרי ועסיסי כקינוח בריא לאחר הארוחה
חתכו לילדים צלחת פירות טריים


זכרו ! הירקות הם בעלי צפיפות קלורית נמוכה ומכאן תרומתם אף להפחתה במשקל.



מחלקת תזונה ודיאטה מרכז רפואי בית חולים הדסה עין כרם