גורמים המשפיעים על תזונת ילדים

בחברה המודרנית, ילדים חשופים יותר להשפעות שונות על הרגלי התזונה שלהם. הפרסום למוצרי מזון מעובד, משומר ו/או עשיר בשומן, סוכר ומלח הוא רב.

לאחרונה פורסם מחקר חדש על כמות הפרסומות למזון בעל ערך תזונתי נמוך בתכניות טלוויזיה לילדים בארה"ב. במחקר זה נמצא שכמחצית הפרסומות בהם צפו ילדים היו למוצרי מזון ומתוכם % 91 היו למזון עשיר בשומן, סוכר ו/או מלח. נמצא שהצפייה בפרסומות למוצרי מזון לא בריא מהווה חלק ניכר מזמן הצפייה של ילדים בטלוויזיה.

מגוון מוצרי המזון הקיימים כיום גדל ללא הרף, בהם מוצרים תעשייתיים רבים. בחנויות קיים מבחר עצום של חטיפים וממתקים והפיתוי גדול.

כיום ילדים רבים מתרגלים לצריכה של מזונות "ג'אנק פוד" התורמים בעיקר "קלוריות ריקות" (קלוריות אשר אינן מלוות בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים).

אחת התוצאות היא שילדים רבים סובלים מעודף משקל. כמו כן, תזונה לא מאוזנת עלולה לגרום לכך שלא יתקבלו מספיק ויטמינים ומינרלים דרך המזון.


נכתב על ידי דורית אדלר מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם.