מבחן נשיפה - לקטולוז (צמיחת יתר של חיידקים, SIBO)

נבדק/ת נכבד/ה שלום רב,
רופאך המליץ על ביצוע מבחן נשיפה ללקטולוז, אשר מטרתו לבדוק צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק.
מידע זה הוא חיוני עבורך לצורך הצלחת הבדיקה ולכן יש חשיבות רבה לביצוע ההוראות כלשונן.
נשמח לעמוד לשירותך בכל פנייה ושאלה.
צוות המעבדה לגסטרואנטרולוגיה


מידע כללי:

  • הבדיקה נערכת במעבדה לגסטרואנטרולוגיה בקומה 4 בבניין המרפאות
  • יש להביא התחייבות כספית מתאימה מקופת החולים: קוד משרה"ב - 91065 קוד הבדיקה בהדסה – 212160
  • במידה ואין התחייבות יש להצטייד באמצעי תשלום
  • החתמת ההתחייבות תעשה באשנב קבלת חולים בקומה 3, ולאחר מכן, יש להגיע לקומה 4 למעבדת גסטרואנטרולוגיה
  • לקביעת התור יש לפנות לזימון תורים בטלפון : 02-5842111, חיוג מקוצר מכל טלפון 6774*
  • ניתן גם לקבוע את התור בזימון תורים באתר הדסה https://www.hadassah.org.il/get-appointment
  • במקרים דחופים - ניתן לשלוח פקס למספר טלפון - 026779116

מהו מהלך הבדיקה?
הבדיקה אינה חודרנית ואינה מכאיבה ובמהלכה תתבקש לנשוף לתוך שקית מיוחדת.

מהו משך הבדיקה?
משך הבדיקה כשעה וחצי, מומלץ להצטייד בחומר קריאה.



מהן ההנחיות להכנה לקראת הבדיקה?

על מנת שתוכל לבצע את הבדיקה ותוצאותיה יהיו מדויקות, חשוב לנהוג על פי ההנחיות הבאות:

  • נטילת טיפול אנטיביוטי מכל סיבה מפריע לתוצאות הבדיקה. לכן, יש לקבוע מועד לבדיקה שבועיים מתום נטילת אנטיביוטיקה.
  • פרוביוטיקה - במידה והנך נוטל פרוביוטיקה, יש להפסיק 4 ימים לפני הבדיקה

מהן ההנחיות לתזונה ביום טרם הבדיקה?

תזונה - ביום שטרם הבדיקה יש להימנע מאכילת פחמימות, סוכרים, פירות וירקות.
להלן תפריט לדוגמא:

  • בוקר: גבינה לבנה/ קוטג', 1 קופסא טונה בשמן או מים, כף שמן זית.
    oצהריים: מרק צח, ¼ עוף או דג או חזה הודו או צלי בקר (ניתן להשתמש בשמן).
  • ביניים: ביצה קשה או חביתה.
  • ערב: דג טונה או בקלה או הליבוט/סלומון בגריל או מטוגן, 1-2 פרוסות של גבינה קשה או צהובה, ביצה קשה או חביתה, כף שמן זית/קמילה/סויה.

צום - הבדיקה דורשת צום של 12 שעות לפחות, כלומר הארוחה האחרונה תסתיים בשעה 21:00.

  • במהלך הצום ניתן לשתות מים בלבד (ללא תוספות) עד השעה 07:00 (בוקר יום הבדיקה).

ביום הבדיקה:

  • יש להביא עמך, חביתה מ-2 ביצים מטוגנות בשמן כמפורט, ללא שום תוספות. (ניתן להוסיף מלח).
  • במעבדה - יסופקו לך כחלק מתהליך הבדיקה, 2 פרוסות לחם מהם נכין כריך אותו תאכל במהלך הבדיקה (אין צורך להביא את הלחם)
  • לנבדק שיש לו רגישות לגלוטן (או חולי צליאק) – יש להביא אורז לבן (ללא קליפה שהתבשל במים) בכמות של 120-130 גרם (במקום 2 פרוסות לחם)
  • העישון אסור בבוקר יום הבדיקה - עד לסיומה.