המלצות תזונתיות לאחר שחרור מהמחלקה למחלות מתפרצות (קורונה)

מטופל/ת יקר/ה שלום רב,
השחרור מבית החולים הינו צעד חשוב בדרך להחלמה, ואכילה בריאה היא חיונית להבראה.
עם זאת, חלק מהבעיות התזונתיות ילוו אותך גם לאחר השחרור. דף מידע זה מיועד להציע פתרונות לבעיות אילו.

מאחלים לך בריאות שלמה והחלמה מהירה,
צוות המרכז הרפואי הדסה


מידע כללי:
מרפאת מחלימים מקורונה
טלפון: 02-6777453/ 02-6776817

 

האם אכילה בריאה מסייעת להחלמה מקורונה?
אכילה בריאה ומאוזנת תסייע לך בהפחתת תחושת העייפות, בבניה של השרירים, בריפוי הגוף ובריפוי פצעים. כמו כן, היא תורמת לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת איבוד משקל נוסף.

מה מומלץ לאכול במקרים של חוסר תאבון וירידה במשקל?

  • מומלץ לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות )כל שעתיים-שלוש).
  • עדיף לשתות מעט במהלך הארוחה כדי למנוע תחושת מלאות.
  • ניתן לשתות בין הארוחות - חצי שעה טרם הארוחה ושעה לאחריה.

האם יש מזונות מסוימים המומלצים יותר?

  • יש להעדיף מזונות מרוכזים ועשירים בקלוריות בעלי נפח קטן:
  • מוצרי חלב: מוצרים מועשרים בחלבון, גבינה צהובה, גבינה מותכת, גבינות שמנות )במקום גבינות רזות ולבן(, מעדני חלב, גלידה, מילקשייק, בלינצ'ס, עוגות גבינה.
  • שומנים: שמן זית או קנולה, טחינה, אבוקדו
  • אגוזים ושקדים: שקדים ושקדים טחונים, ממרח שקדייה, אגוזים, בוטנים וגרעינים, שומשום.
  • מאפים וחטיפים: גרנולה, חטיפי שומשום, קורנפלקס

האם יש מזונות נוספים שחשוב לכלול?
חשוב לכלול בכל ארוחה מזון עשיר בחלבון.


אלו מזונות עשירים במיוחד בחלבון?

  • בשר: עוף, הודו, דגים ובשר בקר.
  • מוצרי חלב: מוצרי חלב מועשרים בחלבון, גבינות) לבנה, קוטג', מלוחה, צהובה( חלב ומשקאות חלב, יוגורט, לבן, מעדנים, מילקשייק, גלידה חלבית.
  • ביצים :ניתן לשלב חלמון אחד ומספר חלבונים במאכלים המכילים ביצים לדוגמא: חביתה או סלט ביצים מחלמון אחד ו- 3-2 חלבונים.
  • קטניות: חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, סויה
  • אגוזים: אגוזי מלך, קשיו, בוטנים, לוז, שקדים.

 

  • במיקרים של חוסר תיאבון כדאי להיעזר בתכשירי מזון רפואי (פורמולות)
  • ישנו מבחר גדול של מזון רפואי המגיע בצורת פורמולה נוזלית מלאה כגון: אנשור פלוס, איזידרינק, אנשור פלוס אדוונס, אוסמוליט, נוטרן 2, גלוצרנה ונפרו HP.
  • חלק מהפורמולות מופיעות בצורת אבקות אשר ניתן להכניסן למזון. לדוגמה, אבקת חלבון מסחרית.
  • לבחירת הפורמולה המתאימה לך ביותר, מומלץ להתייעץ עם דיאטן קליני.

האם יש המלצות מיוחדות לגבי מקרים של יובש בפה?

  • לשתות לעיתים קרובות במשך היום, דרך קשית, בכמות של לפחות 8 כוסות
  • מומלץ למצוץ קרח כתוש או קרטיב/ברד וכן להוסיפו לשתייה.
  • רצוי למצוץ סוכריות חמוצות ומסטיקים ללא סוכר.

מה מומלץ לאכול כשחוש הטעם משתנה?

  • ניתן לבחור במזונות אשר מושכים ומגרים בטעמם וריחם. טעם המזון עשוי להיות מתאים יותר כאשר הוא מוגש בטמפרטורה קרה או פושרת.
  • לרוב, טעמם של מזונות קפואים כגון קוביות מלון, ענבים או תפוזים מתקבל יותר.
  • יש להשתמש בתבלינים ומלח המחזקים את טעם המזון, אך להימנע מחריפות ותבלון יתר.
  • משקאות כגון מיץ תפוזים, מיץ לימון ותה צמחים בדרך כלל יהיו עדיפים ונסבלים יותר מקפה ותה.
  • בסיום הארוחה ובכל פעם שאתה סובל מטעם רע בפה, ניתן ללעוס מסטיק, למצוץ לימון או סוכריות מנטה או לאכול פרי טרי.

האם יש פעולות נוספות שעשויות להקל?

  • יש לשמור היטב על היגיינת הפה. רצוי לגרגר לפני האוכל: מיץ פירות, תה, סודה או מי מלח על מנת לנקות את בלוטות הטעם.
  • עישון ושתיית אלכוהול גורמים לפגיעה נוספת בחוש הטעם, לכן יש להימנע מהם.
  • למטופלים סוכרתיים מומלץ מוצרים ללא תוספת סוכר/דבש / סילאן וכן מומלץ שמסגרת האכילה היומית תהיה מאוזנת עם רמות הסוכר בדם.

מתי מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי?

  • במידה ועדיין קיים קושי יש להתייעץ עם דיאטנית במרפאת מחלימים בהדסה או בקהילה
  • לאחר החלמה, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע ולאמץ תזונה ים תיכונית ואורח חיים בריא.







 

המידע המופיע בפרסום זה נועד להשכלה בלבד, ואינו מהווה חוות דעת רפואית ובכל מקרה, אינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי.  כל הזכויות שמורות להדסה © אין לצלם, להעתיק ולעשות כל שימוש מסחרי מבלי לקבל אישור בכתב מאת הדסה. החוברת מנוסחת בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך היא מיועדת לנשים וגברים כאחד. מאי 2021.