המלצות תזונתיות להעשרת תפריט הילד בסידן

הסידן חיוני לגופנו ומשמש בין השאר לבניית העצם ולחיזוק השיניים. שנות הילדות הינן קריטיות לבניית מסת העצם ובעלות חשיבות בצריכת כמות סידן מספקת בדיאטה.
המקורות העיקרים לסידן בתפריט הינם מוצרי החלב. הסידן קיים גם במזונות נוספים כמו- כרוב, ברוקולי, סרדינים, שומשום מלא, טחינה, תפוזים ושקדים.
לרוב על מנת להגיע לכמות הסידן היומית המומלצת יש צורך לאכול 3-4 מנות של מוצרי חלב ביום. מצורפת בהמשך טבלה של תכולת הסידן במזונות שונים.
במידה והילד אינו אוכל מוצרי חלב, מומלץ להתייעץ לגבי מתן תוספת סידן.



טיפים להגברת צריכת הסידן בקרב ילדים:



• מומלץ לקרוא את תוויות המזון בזמן הקניה בסופר ולבחור מוצרים מועשרים בסידן
•מומלץ להקפיד על ארוחת בוקר הכוללת מוצרי חלב
•ניתן להכין עם הילדים כריכי גבינה מקושטים
•ניתן להכין פשטידות על בסיס מוצרי חלב
•ניתן להכין לביבות גבינה או פנקייקס על בסיס חלב
•ניתן להכין מילקשייק פירות על בסיס חלב לארוחת ביניים
•ניתן להוסיף חלב או גבינה צהובה בהכנת חביתה




כמות סידן יומית מומלצת לפי גיל :

 

גיל (שנים)

סידן (מ"ג)

1-3

500

4-8

800

9-18

1200




תכולת סידן במ"ג במזונות נבחרים:

מקור במזון

גודל מנה

כמות סידן למנה (מ"ג)

חלב 3% או 1%

240 מ"ל = כוס

240

חלב מועשר בסידן 3% או 1%

240 מ"ל = כוס

430

משקה חלב בננה/ מוקה

240 מ"ל = כוס

220

שוקו בשקית

220 מ"ל = כוס

215

חלב עיזים 3% שומן

240 מ"ל = כוס

288

גבינה לבנה 5%

125 גרם– חצי גביע

125

גבינה לבנה 5% מועשרת בסידן

125 גרם– חצי גביע

200

גבינת קוטג'5%

125 גרם= חצי גביע

125

גבינה מותכת, ביס (תנובה)

20 ג' = יחידה

130

גבינה צהובה עמק 28% שומן

30 ג' = פרוסה

200

גבינה בולגרית 5%

50 גר'

135

גבינה צפתית פיראוס 5%

50 גר'

280

לבן או גיל 3% שומן,

150 ג' = גביע

165

יוגורט ביו 3% שומן

150 ג' = גביע

172

ריויון 1.5% שומן

240 מ"ל = כוס

265

מעדן חלב מילקי

170 ג' = גביע

136

מעדן קרלו/דני

125 גר= גביע

100

שמנת 15% שומן

200 ג' = גביע

180

משקה סויה 3%

240 מ"ל = כוס

316

מעדן סויה, אלפרו

125 ג' = גביע

125

שלגון "טילון"

1 יחידה

105

טחינה גולמית

1 כף

220

שומשום מלא

1 כף

115

כרוב סיני

100 גרם

92

ברוקולי מבושל

100 גרם

45

שעועית ירוקה

100 גרם

50

תאנה יבשה

2 יחידות

75

תפוז

1 בינוני

80

שקדים

10 יחידות

30

שעועית לבנה מבושלת

100 גרם

60

דג סרדין מבושל

1 יחידה גדולה

70

טופו

100 גרם

86





נכתב על ידי מיכל נאה, דיאטנית קלינית המרכז הרפואי הדסה עין כרם