שוברים מיתוס: מיתוסים על גבינות ומוצרי חלב

אם אתם לא חזקים בגרפים, זה יוצא 100% לכבוד חג השבועות, הנה כמה מיתוסים על גבינות ומוצרי חלב – והאמת שמאחוריהם. תסמכו עלינו, שאלנו תזונאית.

  • המיתוס: גבינה זה לא בריא.
    האמת: למה להכליל? לא כל הגבינות אותו דבר. לכל גבינה יש אחוזי מלח ושומן שונים, ורובן מכילות חלבון וסידן שחשובים לתזונה. ההמלצה שלנו? לכו על גבינות רכות 5% שומן, והפחיתו בגבינות צהובות ומלוחות מאוד.
  • המיתוס: מוצרי חלב גורמים לאקנה (מה שנקרא פצעי בגרות).
    האמת: מחקרים מסוימים מצאו קשר בין צריכת מוצרי חלב להופעת אקנה, אבל ידוע שגורמים כמו גנטיקה והורמונים משפיעים הרבה יותר. בקיצור, לא כ״כ משנה לפנים שלכם אם תאכלו גבינה או לא. 
  •  מי שרגיש.ה ללקטוז צריך.ה להימנע לגמרי ממוצרי חלב.
    האמת: ממש לא. רגישות ללקטוז קיימת בכל מיני רמות - יש כאלו שיכולים לצרוך כמויות קטנות בלי בעיה, וכאלו שלא יכולים להתקרב למוצרי חלב. גבינות קשות ומוצרי חלב מותססים כמו יוגורט ומשקאות פרוביוטיים, מכילים לרוב פחות לקטוז וקלים יותר לעיכול.

למידע נוסף על תזונה נכונה>>היכנסו

לכל החדשות והאירועים