צוות המרפאים בעיסוק נותן שירות למחלקות האשפוז האקוטי, בהם מאושפזים מטופלים בשלב החריף של המחלה או אחרי ניתוח, עד להתייצבות רפואית.
הריפוי בעיסוק מהווה חלק מהצוות הרב מקצועי העובד במחלקה וההפניה לטיפול מתבצעת על-ידי רופאי המחלקה.
מטרת הטיפול הנה התחלת הליך השיקום במהירות האפשרית והבאת המטופל לתפקוד עצמאי ככל הניתן בהתחשב במצבו הרפואי.
הטפול הניתן ע"י המרפאים בעיסוק מבוסס על ממצאי הערכה מקיפה וכולל: הדרכה ותרגול בתפקודי יום יום בסיסיים, הדרכת המשפחה והתאמת אביזרי עזר למטופל, שיפור מצב קוגניטיבי תפקודי, שיפור מוטורי תחושתי והתאמת סדים. בנוסף המרפאה בעיסוק נותנת המלצה להמשך טיפול במסגרות שיקומיות שונות לפי צרכי המטופל ומצב בריאותו.
הטיפול בריפוי בעיסוק עם אוכלוסיית נפגעי הנפש במחלקה הפסיכיאטרית, מתמקד ביצירת קשר טיפולי ראשוני, הערכה ואבחון של מסוגלות ותפקוד. בהתאם ליכולות המטופל ועפ"י בחירתו מתקדמים לעיסוקים בעלי משמעות.
מטרת העיסוקים והפעילות היא לאפשר חוויה חיובית של הצלחה ומסוגלות, לשחזר ולשמר יכולות שנפגעו ולשפר פעילות יומיומית. נעשית גם חשיבה על המציאות אליה חוזר המטופל בקהילה בתעסוקה ובפעילות פנאי. ההתערבות הטיפולית נעשית באופן פרטני ו/או קבוצתי.
הפגיה
מטרת ההתערבות בריפוי בעיסוק בפגייה הינה לצמצם את מצבי הדחק אליהם נחשף התינוק וכן פיתוח מיומנויות אכילה דרך הפה על ידי התערבות טיפולים והדרכת הורים. התערבות זו מקדמת אצל הפג יציבות פיזיולוגית, יכולת אכילה דרך הפה ויכולת אינטראקציה עם סביבתו הפיזית והאנושית.
תחומי ההתערבות ודרכי הטיפול:
- התאמה וויסות הגירויים אליהם נחשף הפג, מתן גרייה מותאמת והדרכה בהתאם לשם יצירת ויסות חושי ואיזון מעגלי ערות-שינה.
- טיפול בתחומי אכילה והאכלה ובכלל זה עידוד מיומנויות מציצה ואכילה.
- שמירה על מנחים מותאמים תומכים ומעודדים התפתחות: handling והתאמת אביזרים או סדים.
- הדרכת הורים למעורבות פעילה בטיפול היום יומי בפג: שימוש בגירויים טקטיליים, פרופריוצפטיביים ווסטיבולריים.